Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igor Dodon vrea să scoată istoria României din programa școlară

ro

11 Nov, 2016 10:55 2169 Marime text
Candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dorește ca istoria României să fie scoasă din programa școlară și înlocuită cu istoria Republicii Moldova, pe motiv că „sunt multe lucruri care nu corespund realității”.

„Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în şcoli. Copiii noştri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realităţii. Eu mă bazez pe Constituţie, iar în ea scrie limba moldovenească”, a precizat Igor Dodon,  joi, într-o dezbatere la Pro TV Chişinău.

În replică, contracandidata sa Maia Sandu a afirmat, ironic, că se teme ca nu cumva în manuale să apară biografia lui Dodon.

„Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupţie, de economie, prioritatea lui este să scrii manuale de istorie. De acest lucru trebuie să se ocupe oamenii de ştiinţa. Politicienii nu trebuie să se amestece în asta, sau poate mâine, poimâine ne vom trezi că politicul dictează cum să fie scrisă în manuale, biografia domnului Dodon?”, i-a răspuns Maia Sandu.

Igor Dodon şi Maia Sandu participă la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, ce va avea loc duminică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii