Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul britanic discută miercuri strategia pentru Brexit

ro

28 Aug, 2016 17:47 1503 Marime text
Prim-ministrul britanic Theresa May îi va reuni miercuri pe membrii cabinetului său pentru discuții legate de strategia de punere în aplicare a ieșirii țării din Uniunea Europeană, transmite DPA, citată de Agerpres.

Întâlnirea va avea loc la Chequers, reședința rurală oficială a prim-ministrului britanic, în Buckinghamshire.

Se așteaptă ca discuțiile să se concentreze pe pașii pe care guvernul trebuie să-i urmeze după rezultatul referendumului din 23 iunie, în contextul speculațiilor că Theresa May ar putea invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, declanșând astfel oficial procedurile de ieșire din Uniune, fără consultarea parlamentului.

Majoritatea membrilor legislativului au fost împotriva ieșirii țării din UE, ceea ce înseamnă că un vot pentru aprobarea planurilor finale s-ar putea solda cu respingerea acestora.

Ieri, cotidianul The Daily Telegraph a scris că Theresa May intenționează să declanșeze procedura de "divorț" de UE fără acordul parlamentului, însă o sursă din Downing Street, citată de Press Association, a respins informația, afirmând că dna May "este hotărâtă să pună în aplicare decizia luată de populație" la referendum.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii