Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța Nivelul maxim de alertă teroristă va fi menținut și în timpul sărbătorilor de sfârșit de an

ro

30 Nov, 2016 15:17 1740 Marime text
Președintele Franței, Francois Hollande, a dispus azi menținerea nivelului maxim al alertei teroriste și în timpul sărbătorilor de sfârșit de an, iar pe 21 decembrie Adunarea Națională va examina prelungirea acestui nivel de alertă cel puțin până la alegerile prezidențiale din aprilie, relatează agențiile AFP și EFE, potrivit agerpres.

De asemenea, Hollande a avizat favorabil un nou plan de prevenire a acțiunilor teroriste 'adaptat evoluției amenințărilor' și care 'va completa măsurile adoptate după atentatele jihadiste din noiembrie 2015.

Noul dispozitiv antiterorist va păstra numele actualului plan denumit 'Vigipirate', dar va avea trei nivele de alertă (Vigiprate are numai două) și intră în vigoare pe 1 decembrie.

Nivelul maxim de alertă teroristă a fost instituit în Franța în urma atentatelor din luna noiembrie anul trecut. După prelungirea de mai multe ori a acestei stări de urgență, președintele Hollande a decis revenirea la nivelul normal de alertă cu ocazia zilei naționale a Franței, pe 14 iulie. Dar chiar atunci a avut atentatul de la Nisa, astfel că liderul de la Elysee a decretat imediat reinstituirea stării de urgență pentru încă cel puțin șase luni.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii