Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formaţiunile politice din Turcia fac scut în jurul Guvernului şi al preşedinţiei turce

ro

18 Jul, 2016 15:29 1719 Marime text
Formaţiunile politice din Turcia fac scut împotriva Guvernului şi al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. Acestea au semnat zilele trecute o delcaraţie prin care îşi exprimă dezacordul faţă de ultimele evenimente din Turcia.
 
"Noi, Partidul de Justiție și Dezvoltare, Partidul Republican al Poporului, Partidul Poporului Democratic, Grupurile Mișcării Naționaliste, condamnăm cu vehemență încercarea de lovitură de stat ce a început la sfârșitul zilei de 15 iulie și a  fost suprimată la începutul zilei de 16 iulie împotriva nobilei noastre națiuni, a conștiinței naționale, a statului și în particular a marii dunării naționale ce reprinzintă dorința națiunii și a conducătorilor ei.", se arată în Declaraţia comună a Marii Adunări Naţionale a Turciei.

Partidele centrate în jurul formaţiunii politice Partidul de Justiţie şi Dezvoltare, formaţiune aflată la putere în Turcia, spun că poziţia Republicii Turcia este împotriva acestei lovituri şi spun că şi-au dorit limitarea pierderilor.

"Această națiune nobilă ce a protejat Republica Turcă și instituțiile lor cu riscul propriilor vieți, merită să fie lăudate și aclamate. Națiunea noastră le este rescunoscătoară și întotdeauna își vor aminti eroii ce și-au sacrificat viața pentru această cauză.Marea  Națională a Turciei (TGNA), ca reprezentat al nobilei și eroicei națiuni, și-a executat datoria sub prelate întunericului, a bombelor și a gloanțelor, așadar demonstrându-și încă o dată valoarea. Nu trebuie să uităm că TGNA a comandat Războiul de Indepență, a modelat sistemul parlamentar democratic, a asigurat tranziția Turciei spre democrație și a scos națiunea din sărăcie spre nivelul civilizației contemporane. Parlamentul turc a adoptat o atitudine cuurajosă și respectabilă împotriva lovituri de stat ca un singur suflet.

Le-a dat  conspiraționiștilor și lumii răspunsul necesar. Atitudinea TGNA împotriva loviturii de stat este foarte de foarte mare valoare pentru democrație pentru a deveni mai avansată și recunoscută. Să fim clari că orice încercare împotriva națiunii, a dorinței naționale sau TGNA va fi oprită cu un pumn de fier din partea Marii Adunări Naționale a Turciei ce se va opune așa cum a făcut-o azi. TGNA va continua să reflecte convingerile ferme al națiunii noastre în democrație. Este istoric și prețios faptul că toate partidele din Parlament au adoptat o atitudine comună și retorică împotriva loviturii de stat. Această atitudine comună și retorică va adăuga un plus de puterii națiunii noastre și a dorinței naționale.

Vinovații atacului împotriva adunării naționale, a națiunii și a suveranității naționale vor plăti un preț greu. Această declație comună constituie cea mai concretă dovadă că nimic nu va mai fi așa cum a fost  în Turcia. În ciuda diferențelor noastre politice, noi suntem alături de dorința națională, noi o îmbrățișăm și o vom face întotdeauna alături de toți conducătorii noștrii și a instituțiilor. Națiunea trebuie să stea liniștită.


Adunarea Națională și conducătorii ei nu au și nu o să înșele vreodată încrederea acestei națiuni. Încă odată condamnăm cu vehemență acest atac împotriva democrației, a națiunii, și a Parlamentului ce reprezintă dorința națională. Cerem poporului să evite acțiunile de violență peste limitele reacției democratice ce nu vor aduce benefiu țării. Comemorăm cu respect, gratitudine și milă martirii noștrii ce au căzut în timp ce rezistau loviturii și le urăm recuperare grabnică celor răniți. De asemenea, dorim să ne extindem salutări țărilor prieteni ce au stat alături de Turcia și a națiunii noastre nobile cu mesaje de susținere.", se arată în delcaraţia semnată de toate partidele politice din Turcia.
      
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii