Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook a blocat temporar folosirea datelor private ale utilizatorilor de WhatsApp

ro

08 Nov, 2016 21:01 1926 Marime text
Facebook a acceptat să blocheze temporar folosirea informațiilor private ale utilizatorilor de WhatsApp pe teritoriul Marii Britanii ca urmare a presiunii exercitate de autoritatea națională de protejare a datelor cu caracter personal, scrie marți portalul digitaltrends.com, citat de Agerpres.

Biroul Comisarului pentru Informații (ICO) din Marea Britanie cere Facebook și WhatsApp să ia măsuri pentru a explica mai bine natura acestui proces înainte de a-l repune în aplicare. ICO atrage atenția că vor fi luate măsuri împotriva Facebook dacă va folosi datele private ale utilizatorilor fără o aprobare validă, inclusiv aplicarea unor amenzi.

„Am avut îndoieli că utilizatorilor nu le-au fost respectate drepturile în mod corespunzător și este corect să spunem că întrebările pe care echipa mea le-a ridicat nu au schimbat această perspectivă'', a spus Elizabeth Denham, șefa ICO. ''Nu cred că utilizatorilor le-au fost furnizate informații suficiente despre ce intenționează să facă Facebook cu datele lor și nu cred că WhatsApp a primit acceptul valid al utilizatorilor pentru transmiterea acestor date. De asemenea cred că trebuie desfășurat un control permanent asupra modului în care informațiile sunt folosite și nu doar pe o perioadă de 30 de zile'', a mai spus Denham.

ICO a declanșat ancheta asupra schimbului de date între WhatsApp și compania de care aparține, Facebook, la scurt timp după anunțarea declanșării procesului, la sfârșitul lunii august.

Un purtător de cuvânt al Facebook a menționat că actualizările făcute de WhatsApp sunt în acord cu legile în vigoare și respectă cele mai noi reglementări ale ICO.

Deocamdată nu se știe cât timp va funcționa această suspendare a folosirii datelor utilizatorilor de WhatsApp de către Facebook, însă Elizabeth Denham susține că va continua să mențină în dezbaterea publică această chestiune cu ajutorul altor agenții, inclusiv al Comisarului pentru protecția datelor din Irlanda, țară unde se află sediul Facebook din Europa.


Sursa foto: thetelegraph.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii