Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Nicolae Timofti i-a convocat pe liderii partidelor parlamentare

ro

23 Dec, 2014 10:08 1205 Marime text
Șeful statului, Nicolae Timofti, i-a convocat astăzi pe liderii partidelor parlamentare, pentru a stabili data ședinței  de constituire a legislativului. Întâlnirea, programată pentru ora 11:00, va avea loc la Reședința de Stat.

După întrunirea pe care o va avea cu preşedinţii formațiunilor politice care au acces în Parlament, şeful statului urmează să emită un decret în acest sens. Conform Regulamentului Parlamentului, noul Legislativ urmează să se întrunească în cel mult 30 de zile de la alegeri.

După constituirea legală a Parlamentului este ales preşedintele şi  vicepreședinții acestuia şi este format Biroul Permanent. Fracțiunile sunt formate în termen de 10 zile de la constituirea legală a Parlamentului şi funcţionează în baza regulamentului propriu.

După consultarea majorităţii parlamentare, șeful statului desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Acesta va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, încrederea deputaților pentru programul de activitate şi pentru întreaga echipă a Guvernului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii