Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Magistraţii moldoveni decid azi dacă Filat rămâne după gratii

ro

11 Nov, 2015 09:51 2379 Marime text
Judecătoria Buiucani decide astăzi dacă fostul premier Vladimir Filat va fi cercetat în continuare după gratii.

Liderul PLDM a fost reţinut pe 15 octombrie după ce, la solicitarea procurorului general, Parlamentul i-a retras imunitatea. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile, decizie menţinută şi de Curtea de Apel. 

Procuratura Anticorupţie i-a atribuit fostului premier statut de învinuit pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă şi a cerut instanţei aplicarea unui arest preventiv de 30 de zile.

Fostul premier este învinuit că în perioada în care a îndeplinit funcţia de premier a primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol, Ilan Shor. Potrivit sesizării, exercitând funcţia de premier, Filat ar fi primit de la Ilan Shor bunuri pentru a înceta controalele la Dufremol, pentru a-l numi consul onorific în Federaţia Rusă, dar şi pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere. 

La fel, Vladimir Filat ar fi pretins bunuri şi mijloace băneşti în valoare de peste 190 de milioane de dolari de la Shor pentru a determina funcţionarii publici din Guvern, dar şi din alte structuri de stat, să ia decizii şi să adopte acte normative şi necesare asigurării emisiei suplimentare de acţiuni de la BEM, fără participarea statului, fapt ce a generat diminuarea pachetului de acţiuni a statului până la 33,3%, plus o acţiune şi preluarea controlului asupra BEM de către Ilan Shor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii