Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Celebrul actor Mihai Volontir s-a stins din viaţă

ro

15 Sep, 2015 13:38 1323 Marime text
Renumitul actor Mihai Volontir s-a stins din viaţă în această noapte, la Spitalului Clinic Republican din Chişinău.

"Starea maestrului s-a agravat din 25 iulie, atunci când a fost internat la Bălţi, după care a fost transferat în Secţia terapie intensivă de la Spitalul Clinic Republican. Am fost alături de el toată perioada aceasta. Cu tristeţe anunţăm că s-a stins din viaţă în această noapte", a precizat vicedirectorul Spitalului Republican, Sergiu Popa. 

Actorul suferea de mai multe boli, printre care diabet zaharat și afecţiuni ale sistemului vascular. În ultimii ani, Mihai Volontir a fost supus câtorva intervenţii chirurgicale.

Mihai Volontir s-a născut la data de 9 martie 1934, în satul Glinjeni din raionul Rezina. De la vârsta de 18 ani a început să predea ca învățător la școala rurală din satul Păpăuți, Rezina. A făcut studii la Școala pedagogică din Orhei, după absolvirea cărora a fost numit în funcția de director al căminului cultural din satul Lipceni.

Începând din anul 1957 este actor la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Bălți, unde debutează în spectacolul "Chirița din Iași" în rolul Surugiului, devenind în scurt timp principalul interpret al unor personaje de prim-plan.

În anul 2000, Mihai Volontir a fost desemnat unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX din Moldova.

Artistul a jucat în aproape 100 de filme şi piese de teatru. Unul dintre cele mai renumite personaje interpretate de el este cel al lui Budulai, din filmul "Ţiganul".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii