Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puțin 15 persoane au murit în urma cutremurului din Mexic. A fost cel mai puternic seism din ultimul secol

ro

08 Sep, 2017 14:49 2338 Marime text
Puternicul seism cu magnitudinea de 8,2 care s-a produs în sudul Mexicului în noaptea de joi spre vineri a făcut cel puțin 15 morți, au anunțat autoritățile mexicane, citate de AFP.
 
Totalul victimelor "este de 15, pe baza numărătorii efectuate de statele federale", a declarat directorul Protecției Civile din Mexic, Ricardo de la Cruz, pentru postul Milenio TV. Seismul din noaptea de joi spre vineri a fost cel mai puternic cutremur de pământ produs în Mexic în ultimul secol.
 
Potrivit DPA, bilanțul victimelor a fost confirmat și de președintele mexican Enrique Pena Nieto, citat de Foro TV.
Enrique Pena Nieto a făcut această dezvăluire în fața jurnaliștilor mexicani după ce a ieșit dintr-o reuniune a Centrului Național pentru Prevenirea Dezastrelor, relatează acest post de televiziune.
 
Zece persoane au fost ucise în statul Oaxaca, a spus președintele mexican. Alte trei au murit în statul Chiapas și două în statul Tabasco.
 
Pe Twitter, președintele Enrique Pena Nieto a spus că seismul produs noaptea trecută pe coasta sud-vestică a Mexicului a fost cel mai puternic cutremur de pământ înregistrat în această țară în ultimul secol.
 
Președintele mexican a mai spus că seismul a produs și importante pagube materiale. Un milion de persoane au rămas fără electricitate, însă aceasta a fost restabilită în ultimele ore pentru 800.000 dintre ele.
 
Au fost înregistrate deja 62 de replici ale seismului și este posibil ca una dintre replicile viitoare să aibă o magnitudine de până la 7,2.

Sursa: Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii