Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capitala europeană în care nu va mai circula nicio maşină

ro

25 Feb, 2017 23:39 2111 Marime text
Orele petrecute fără folos în trafic și aglomerația de pe șoselele marilor orașe sunt cu siguranță câteva din problemele importante ale secolului XXI. Finlandezii au venit cu un concept care ar putea rezolva toate aceste aspecte în următorii ani. Concret, capitala Helsinki vrea să elimine mașinile proprietate personală din oraș în următorii ani, relatează digisport.ro.
 
Finlandezii vor să înlocuiască vehiculele personale cu mijloace modernizate de transport individual și în comun. Astfel, locuitorii din Helsinki nu vor mai avea voie să intre în oraș cu mașinile proprii ci vor circula cu transportul în comun sau cu mașini care vor putea fi închiriate din orice parcare cu ajutorul telefonului mobil. Rutele de asemenea vor fi flexibile în funcție de cerințele locuitorilor capitalei Finlandei.
 
Conform informațiilor apărute în presa internațională oficialii finlandezi și-au propus ca până în anul 2025 să ducă la bun sfârșit acest plan. Pe lângă eliminarea aglomerației, nordicii estimează că vor reduce semnificativ și poluarea sau numărul accidentelor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii