Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barack Obama extinde sancţiunile împotriva Rusiei, Iranului şi Cubei

ro

14 Jan, 2017 18:00 2872 Marime text
Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a prelungit pentru încă un an sancţiunile împotriva mai multor state şi persoane, inclusiv împotriva Rusiei, pe fondul conflictului din Ucraina şi anexării Crimeei, informează presa internaţională, citată de România TV.

Cu mai puţin de o săptămână înainte de investirea în funcţie a viitorului preşedinte al SUA, Barack Oabama a prelungit sancţiunile împotriva Rusiei şi mai multor state, dar şi împotriva unor grupări teroriste, prin intermediul unor serii de scrisori înaintate Congresului, ce au fost publicate pe site-ul Casei Albe.

Sancţiunile împotriva Rusiei, impuse pentru prima dată în martie 2014, vor fi acum extinse peste termenul iniţial al datei de martie 2017, a scris Obama în cadrul unei scrisori adresate purtătorului de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor a SUA, Paul Ryan, şi preşedintelui Senatului american, Joseph Biden, în legătură cu prelungirea urgenţei naţionale.

Preşedintele în funcţie a acuzat Guvernul rus de utilizarea forţei în Ucraina, făcând referire la anexarea Crimeei la teritoriul rus şi afirmând că acest fapt prezintă o ameninţare majoră faţă de politica externă şi securitatea SUA.

Obama a prelungit de asemenea regimul de sancţiuni împotriva Iranului, Cubei, statului Zimbabwe şi teroriştilor străini care au ca scop ”perturbarea procesului de pace din Orientul Mijlociu”.

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a sugerat în cadrul unui interviu că ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, în cazul în care Moscova va susţine obiectivele noii Administraţii de la Casa Albă.


Sursa foto: bet.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii