Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac în Siria. Cel puțin 24 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene

ro

09 Jan, 2018 22:10 1668 Marime text
Cel puţin 24 de persoane, dintre care zece copii, şi-au pierdut viaţa marţi în Siria în raiduri şi tiruri ale regimului şi aliatului său rus asupra regiunii Ghouta de Est, enclavă rebelă din apropierea Damascului bombardată zilnic, indică un bilanţ anunţat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP și Agerpres.ro. 
 
Asediată din 2013 de regim şi afectată de o gravă penurie de alimente şi medicamente, Ghouta de Est a fost marţi din nou ţinta unor intense bombardamente.
 
Potrivit bilanţului OSDO, 24 de civili, dintre care zece copii, au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate de aviaţia siriană şi cea rusă, precum şi în tirurile de artilerie.
 
Ca represalii la aceste raiduri, rebelii au lansat obuze asupra a două cartiere din Damasc, un fief al regimului, unde patru persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit presei oficiale.
 
Bombardamentele cele mai sângeroase din Ghouta de Est au lovit localitatea Hamouria, unde 13 civili au murit, potrivit OSDO. De asemenea, la Douma s-au înregistrat şapte morţi, mai scrie AFP.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii