Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme confiscate și arestări în rândul unei grupări

ro

16 Nov, 2016 07:10 1588 Marime text
În total, 12 persoane au fost reținute și stocuri de arme și explozivi confiscate marți în Ungaria în cursul unei vaste percheziții vizând o mișcare neonazistă implicată în moartea unui polițist la sfârșitul lui octombrie, a anunțat poliția, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Această operațiune a avut loc la trei săptămâni după uciderea unui polițist, împușcat în cap cu prilejul unei percheziții la domiciliul liderului micului grup Magyar Arcvonal, la 26 octombrie, la Bony, un sat din nord-vestul țării.

"Forțele speciale ale poliției și unități antiteroriste au efectuat raiduri direcționate" marți dimineață "în opt localități, la Budapesta și în nord-vestul țării", au informat forțele de ordine într-un comunicat.

În total, "12 persoane au fost reținute în aceste raiduri în cursul cărora au fost confiscate materiale explozive și diverse arme de foc, printre care pistoale și puști mitralieră", a precizat poliția.

"Toate persoane reținute au legături cu o ramură sau alta a organizației Magyar Arcvonal", a adăugat documentul.

Înființată în 1989, această organizație paramilitară este cunoscută mai ales pentru acțiunile de intimidare la adresa comunităților evreiești și de homosexuali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii