Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi imorală Ţara care interzice Ziua Îndrăgostiţilor

ro

14 Feb, 2017 08:37 2729 Marime text
Înalta Curte de la Islamabad a emis, ieri, un ordin prin care sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor este interzisă pe întreg teritoriul Pakistanului, informează CNN, citat de Digi24.

Ordinul are efect imediat. El interzice afişarea de reclame atât online, cât şi în publicaţii, vânzarea de mărfuri asociate Zilei Îndrăgostiţilor şi susţine că sărbătoarea nu pot fi marcată în „niciun spaţiu public ori care aparţine de guvern”.

Curtea a cerut Autorităţii de reglementare a media online din Pakistan (PEMRA) să monitorizeze aceste platforme şi să ofere orice tip de informaţii care arată că măsura a fost încălcată.

Ordinul dat de curte a venit după ce un cetăţean pe nume Abdul Waheed a emis o petiţie prin care arată că promovarea Zilei Îndrăgostiţilor este „împotriva învăţăturilor Islamului şi ar trebui interzisă imediat”.

În Pakistan, Ziua Îndrăgostiţilor este văzută de mulţi drept imorală şi ca o apropiere de cultura din Vest.

Grupuri religioase, precum partidul Jamaat-e-Islami, au protestat deseori faţă de marcarea Zilei Îndrăgostiţilor în ţară şi au susţinut anual mitinguri împotriva sărbătorii de pe 14 februarie.

În 2016, guvernul oraşului Peshawar, din provincia nordică Khyber Pakhtunkhua, a decis interzicerea sărbătorii.

Preşedintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, a cerut printr-un comunicat, în februarie 2016, ca poporul să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor, deoarece aceasta nu face parte din „tradiţia musulmană”.

Decizia Înaltei Curţi de la Islamabad a stârnit reacţii împărţite în social media.


Sursa foto: europafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii