Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angela Merkel „O victorie a lui Hillary Clinton ne va apropia de echilibrul dintre bărbați și femei în politică”

ro

08 Nov, 2016 17:20 1920 Marime text
Femeile se vor apropia de o situație de egalitate cu bărbații în distribuția responsabilității politice dacă Hillary Clinton reușește să câștige alegerile prezidențiale în SUA, a estimat marți cancelarul german Angela Merkel, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.
 
Ea a făcut această declarație la conferința de presă ce a urmat întâlnirii cu șefa guvernului norvegian, Erna Solberg, după ce a fost întrebată ce ar însemna în opinia ei ca o femeie să obțină președinția SUA.
 
„Vom fi mai aproape de un echilibru” între femei și bărbați în posturile de conducere, a spus Angela Merkel. Opinia ei a fost împărtășită de Erna Solberg, care a considerat la rândul ei că o victorie a lui Hillary va fi ceva 'încurajator pentru multe femei' și va arăta că 'politica nu este doar pentru bărbați'. De asemenea, șefa guvernului de la Oslo a subliniat că tot mai multe femei conduc guverne sau țări.
 
Întrebată despre diferențele pe care le-ar vedea între politica externă pe care o va promova Clinton față de cea a lui Trump, Angela Merkel s-a limitat să afirme că 'relația transatlantică' este esențială pentru Germania.
 
„Astăzi este o zi importantă pentru democrația în SUA. Astăzi votanții vor decide. Așteptăm rezultatele cu emoție”, a mai spus șefa guvernului de la Berlin.

Sursă foto: time.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii