Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 11. Bărbatul care l-a împușcat pe diplomat, neutralizat Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara (video)

ro

19 Dec, 2016 18:49 5373 Marime text
Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara, diplomatul fiind rănit, anunţă surse citate de presa turcă, potrivit România TV.

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat la Ankara, iar diplomatul este în stare critică.

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass.

Conform postului CNN Türk, Andrei Karlov este în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează postul NTV.

Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist, relatează ziarul Hurriyet.

UPDATE 11, ora 23.58

Un înalt oficial al serviciilor de securitate turce a declarat că investigația în cazul asasinatului ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, l-ar suspecta pe autorul atacului de legături cu mișcarea clericului Fethullah Gulen, acuzat că ar fi fost în spatele puciului eșuat din 15 iulie, informează Reuters, citat de Agerpres.

Citește și 

Turcia
Autoritățile spun că atacatorul ar fi avut legături cu mișcarea Gulen


UPDATE 10, ora 23.45

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră asasinatul ambasadorului rus la Ankara o încercare de a obstrucționa relațiile dintre Rusia și Turcia și este menit să încetinească eforturile de a pune capăt conflictului din Siria.

Citește și

Putin
„Asasinatul ambasadorului rus în Ankara e menit să obstrucționeze eforturile de a soluționa conflictul sirian”


UPDATE 9, ora 23.12

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a sunat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a-l informa asupra atacului care l-a costat viața pe ambasadorul rus la Ankara, a indicat purtătorul de cuvânt al șefului statului turc, citat de AFP, informează Agerpres.

Citește și

Erdogan l-a sunat pe Putin după asasinarea ambasadorului rus. Multiple reacții de condamnare

UPDATE 8, ora 22.13

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a afirmat, astăzi, referindu-se la asasinarea, la Ankara, a ambasadorului Rusiei în Turcia, că este vorba de o crimă abominabilă care trebuie condamnată în termenii cei mai fermi, fiind de așteptat o reacție „foarte dură" a Moscovei, informează Agerpres.

Citește și

Corlățean despre asasinarea lui Karlov
„E de așteptat o reacție foarte dură a Rusiei”


UPDATE 7, ora 22.01

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis în această seară într-un atac armat care a fost catalogat drept terorist de către Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Citește și 

Ambasadorul rus la Ankara ucis într-un atac armat comis de un polițist

UPDATE 6, ora 21.28

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a adresat în cursul acestei seri o scrisoare omologului rus, Serghei Lavrov, în legătură cu atentatul de la Ankara, soldat cu decesul ambasadorului Federației Ruse în Republica Turcia, Andrey Karlov.

Citește și

MAE despre uciderea ambasadorului rus la Ankara
„România condamnă acest act abominabil”


UPDATE 5, ora 20.24

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

Atât Moscova cât și Ankara sunt implicate în conflictul sirian, iar Turcia este gazda a peste un milion de refugiați sirieni. Guvernul de la Ankara este un suporter al opoziției siriene, în timp ce Kremlinul îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.



Situația a fost și mai tensionată în ultimele săptămâni când forțele siriene, cu ajutorul armatei ruse, au bombardat estul orașului Alep, ceea ce a dus la o criză umanitară de proporții.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar militanți ai grupării Statul Islamic sunt activi în Turcia și au organizat mai multe atentate teroriste.

O fotografie postată pe Twitter arăta un bărbat îmbrăcat în costum negru, cu un pistol în mână, în fața unui podium.

Patru persoane, inclusiv ambasadorul, erau rănite și căzuseră la pământ.

UPDATE 4, ora 20.15

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și chiar de astăzi va ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS, citat de Agerpres.

Citește și 

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara drept atac terorist​

UPDATE 3, ora 19.36

Bărbatul care l-a împușcat pe ambasadorul Federației Ruse la Ankara, Andrei Karlov, a fost „neutralizat” de serviciile speciale ale Turciei, a anunțat o sursă din cadrul Ministerului turc al Apărării pentru Interfax, potrivit Agerpres.



Citește și

Bărbatul care l-a împușcat pe ambasadorul Rusiei la Ankara a fost „neutralizat”

UPDATE 2, ora 19.26

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la atacul asupra ambasadorului Rusiei în Turcia, a anunțat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, potrivit agențiilor de presă ruse, informează Agerpres.

Citește și

Putin a fost informat cu privire la atacul asupra ambasadorului rus la Ankara​

UPDATE 1, ora 19.02



Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Sursa foto: România TV, BBC, CNN
Sursa video: Youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii