Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în Franța Macron are peste 60% din voturi! „Voi apăra Franța și voi apăra Europa”

ro

08 May, 2017 08:10 2650 Marime text
Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obținut 66,06% din voturile valabile la alegerile prezidențiale care au fost organizate ieri în Franța, scrie Le Monde. Macron a învins-o detașat, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a obţinut 33,94%.
 
După victoria sa, Le Pen şi-a făcut apariţia la Luvru, în Paris, unde l-au aşteptat câteva mii de susţinători, conform sursei citate.
 
Le Figaro scrie că victoria sa este incontestabilă, Macron realizând un scor istoric. Agențiile internaționale de presă citează din primul discurs al lui Macron, care și-a asumat răspunderea de a „liniști temerile, de a relua legăturile cu optimismul”. A promis că va acţiona pentru a „reface legăturile dintre Europea și popoarele care o alcătuiesc, dintre Europa și cetățeni”. „Voi apăra Franța și voi apăra Europa”, a mai promis Emmanuel Macron.
 
În altă ordine de idei, conform institutelor de sondare a opiniei publice IFOP și Harris Interactive, absenteismul la vot s-a situat între 25,3% și 27%.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii