Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. „Din această zi, o nouă viziune va guverna acest teritoriu” A început ceremonia de învestire a lui Donald Trump (video)

ro

20 Jan, 2017 19:00 2718 Marime text
Ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca președinte al SUA a început la Washington odată cu sosirea la Capitoliu a principalilor protagoniști, președintele ales și președintele care își încheie mandatul, Barack Obama, împreună cu familiile lor, relatează agențiile de presă internațională.



Actul a debutat cu prezentarea invitaților speciali, printre care se numără și foștii președinți George W. Bush și Bill Clinton, împreună cu soțiile lor, Laura și Hillary. 



Ceremonia se desfășoară în fața clădirii Congresului SUA, alături de imensa esplanadă a National Mall, unde s-au adunat sute de mii de simpatizanți ai lui Trump, primit de aceștia cu aplauze. El urmează să depună jurământul și să susțină discursul de învestitură.

UPDATE 1, ora 19.15

Donald Trump a devenit oficial cel de-al 45-lea președinte al SUA. El a depus jurământul în fața aripii vestice a Capitoliului. Apoi, el a dat noroc cu Barack Obama și a salutat mulțimea.

„Dragi compatrioți, oameni ai lumii, vă mulțumesc. Noi, cetățenii Americii, suntem aici într-un mare efort național de a ne reconstrui țara. Cu toții vom hotărî care este drumul Americii pentru mulți ani de acum înainte”, și-a început noul președinte al SUA discursul, care a ținut să le mulțumească lui Barack și Michelle Obama. „Le suntem recunoscători”, a afirmat el.



„Totuși, ceremonia de astăzi are un sens cu totul special. Nu este vorba despre doar de un transfer de putere, ci de un transfer de putere de la Washington către dumneavoastră”, a mai spus Donald Trump, al 45-lea președinte al SUA.

„Suntem cu toții o națiune. Avem un singur destin”, a mai spus Donald Trump, în discursul inagural, pe care l-a scris singur, așa cum anunțase anterior pe Twitter. „Acum, privim doar către viitor. (…) Din această zi, o nouă viziune va guverna acest teritoriu – America pe primul loc”, a mai spus Donald Trump.



„Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări; de acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi", a afirmat Trump după depunerea jurământului.

„Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum", a spus Trump.


Sursa foto: captură Youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii