Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zoro, pedepsit cu 3,8 ani pentru trafic de minori

ro

27 Jul, 2012 01:00 2390 Marime text

zoro-PalatulJustitiei.jpgMustafa Zoro, de 35 de ani, din municipiul Mangalia, acuzat de procurorii DIICOT că ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual în baraca în care locuia, dar şi în hoteluri, pensiuni şi staţiunile din sudul litoralului, prin ameninţări şi violenţe două minore, a fost condamnat.

Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa i-au aplicat bărbatului pedeapsa de doi ani şi şase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (faptă ce ar fi fost comisă în perioada martie - aprilie 2011). Mai mult decât atât, Zoro a primit trei ani şi opt luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (faptă ce ar fi fost comisă în perioada iulie 2011 - aprilie 2012).

În final, bărbatul va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani şi opt luni închisoare. Instanţa de judecată a dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale asupra a două telefoane mobile. Mustafa Zoro a fost obligat să le achite părţilor vătămate, Ionela - Iuliana V. şi Liliana C., câte 10.000 de lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune morale. Decizia luată de Tribunalul Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare pentru procuror şi partea prezentă şi de la comunicare pentru inculpatul arestat, şi părţile lipsă. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa arată că, în perioada februarie - aprilie 2011, Zoro ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual pe Ionela - Iuliana V., de 16 ani, iar în perioada iulie 2011 - 10 mai 2012 ar exploatat-o în aceleaşi condiţii pe minora Liliana C., de 15 ani. Organele de anchetă arată că cele două fete ar fi fost supuse la tratamente degradante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii