Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zoia Apostolescu, arestată preventiv Libertatea fostului decan Gheorghe Amza va fi decisă azi

ro

17 Oct, 2014 00:00 4040 Marime text
Cercetată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Zoia Apostolescu a fost arestată. Ieri, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a femeii, ea fiind acuzată de influenţarea declaraţiilor, de favorizarea făptuitorului şi de mărturie mincinoasă. De asemenea, în aceeaşi cauză s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale, faţă de Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Acesta este deja judecat în cauza denumită generic „Şpagă la BAC - 2013“.
 
În noua cauză, Gheorghe Amza este acuzat de instigare la favorizarea făptuitorului, dar şi de instigare la influenţarea declaraţiilor. De menţionat că, azi, Tribunalul Constanţa va decide dacă se impune arestarea preventivă a lui Amza, aşa cum a cerut procurorul Andrei Bodean. Fostul decan este cercetat sub control judiciar, el fiind obligat, conform unor surse, să meargă la sediul Poliţiei Constanţa pentru a da cu subsemnatul din patru în patru ore.
 
Potrivit DNA, la data de 3 septembrie, Apostolescu, la insistenţele lui Amza, ar fi luat legătura cu o persoană judecată în Dosarul „Şpagă la BAC - 2013“ şi i-ar fi cerut acesteia să formuleze, în faţa instanţei de judecată, declaraţii necorespunzătoare adevărului, din care să rezulte nevinovăţia fostului decan.
 
„Prin această abordare, se urmărea împiedicarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Amza Gheorghe pentru infracţiunile de care este acuzat. La aceeaşi dată, inculpata Apostolescu Zoia, fiind audiată în calitate de martor în dosarul menţionat, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, a făcut afirmaţii mincinoase în faţa instanţei de judecată, în sensul dovedirii nevinovăţiei inculpatului Amza Gheorghe. La data de 14 octombrie, cu prilejul unei alte întâlniri, inculpata Apostolescu Zoia i-a cerut din nou persoanei abordate să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa instanţei de judecată. Mai mult, inculpata Apostolescu Zoia a încercat să o înveţe pe aceasta cum să răspundă la întrebările ce urmează să-i fie adresate în cursul procesului, la termenul programat pentru data de 15 octombrie, punându-i totodată la dispoziţie şi înscrisuri privind declaraţiile pe care ar fi trebuit să le dea în cadrul cercetării judecătoreşti“, potrivit DNA.
 
„Cu prilejul aceleiaşi întâlniri, pentru a o determina pe aceasta să adopte o poziţie favorabilă lui, Amza i-ar fi dat, prin intermediul inculpatei Apostolescu, suma de 5.000 de lei şi i-a promis remiterea în viitor şi a unor alte sume de bani“, au conchis reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii