Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Veteranilor, marcată de Forţele Navale Comemorare la mormântul sublocotenentului Adrian Postelnicu, în comuna Corbu (galerie foto)

ro

11 Nov, 2015 00:00 2383 Marime text
În semn de recunoştinţă, militarii din Forţele Navale organizează, astăzi, cu prilejul Zilei Veteranilor, comemorarea marinarilor militari căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, prin servicii religioase şi ceremonii militare la mormintele acestora.
 

În comuna Corbu din judeţul Constanţa, evenimentul se va desfăşura la Monumentul Eroilor şi la mormântul sublocotenentului post-mortem Adrian Postelnicu, din cimitirul localităţii, începând cu ora 12.00.
 
Vor participa familiile celor decedaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre militare, elevi ai Şcolii Generale „Gheorghe Lazăr“ Corbu şi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Am. Ion Murgescu“.
 
De asemenea, Statul Major al Forţelor Navale organizează astăzi, de la ora 14.00, un spectacol dedicat Zilei Veteranilor la Centrul de Conferinţe al Forţelor Navale aflat în incinta Bazei Logistice Navale din Constanţa.

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, căzut la datorie în urma unui atac în Afghanistan 

Adrian Postelnicu, membru al Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, a căzut la datorie, în septembrie 2013, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afghanistanului.
 
Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, se afla la prima sa misiune în Afghanistan şi era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2009. Postelnicu era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari”.
 
Pe data de 27 septembrie 2013, în biserica din localitatea Corbu a avut loc ceremonia funerară cu onoruri militare pentru sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu. La eveniment a luat parte şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii