Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi decisivă pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern (documente)

ro

23 Dec, 2014 00:00 1940 Marime text

Avraham Morgenstern este cercetat în stare de arest preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. În această cauză, afaceristul este bănuit de evaziune fiscală, iar prejudiciul calculat depăşeşte suma de 10 milioane de euro. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Avraham Morgenstern este cercetat, tot de procurorii Anticorupţie, şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre.

RAEDPP Constanţa şi Confort Urban

Conform anchetatorilor, Morgenstern nu ar fi înregistrat în mod corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa, în sumă totală de peste 150 de milioane de lei, şi nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures SRL.

 
Mai mult decât atât, afaceristul israelian ar fi înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 de milioane de lei, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de el, mai susţin procurorii Anticorupţie.
 
Comunicatele DNA pot fi citite accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii