Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de euro si kilograme de aur, „opintite" in 1.000 de lei Dulea, de la Garant, la judecata cu Politia

ro

13 May, 2010 02:50 3336 Marime text
cap_2.jpgDeşi, în 2007, la Virgil Dulea s-au găsit sute de kilograme de aur, se pare că în prezent acesta duce lipsă de 1.000 de lei, pentru a achita o amendă

Fără sistem de alarmă la casa de amanet, fără geam antiglonţ la ghişee, cu o casă de bani neîncastrată în pardoseală, fără pază autorizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, afaceristul Virgil Dulea s-a plâns instanţei de amenda de 1.000 de lei pe care a încasat-o de la poliţişti, pentru că le punea în primejdie viaţa angajaţilor săi. Amintim că numele lui Virgil Dulea este strâns legat de percheziţiile cu mascaţi de la casa de amanet Garant, de acum aproape trei ani.

În prezent, Dulea se judecă la Tribunalul Constanţa cu IPJ, solicitând instanţei anularea amenzii. Concret, bărbatul susţine că faptele pentru care a fost amendat cu „fabuloasa" sumă de 1.000 de lei nu există, pentru că obiectul de activitate al firmei sale este amanetul, iar legea care l-ar obliga la astfel de măsuri de protecţie s-ar aplica numai pentru ghişeele de schimb valutar. Mai exact, afaceristul a fost amendat pentru casa de amanet din bulevardul IC Brătianu nr. 6, aparţinând SC Ifn Master Credit SRL, după ce poliţiştii au constatat, pe 23 februarie 2009, că aceasta nu este păzită şi nici supravegheată corespunzător, în contextul valului de jafuri armate petrecute la casele de schimb valutar sau la bijuterii, în anul 2009. Spre nefericirea lui Dulea, instanţa Judecătoriei Constanţa a stabilit că poliţia avea dreptate să-l amendeze, agenţii constatatori făcând dovada că reclamantul nu a asigurat casa de amanet în mod corespunzător. De asemenea, poliţiştii au mai arătat că, în mai multe rânduri, în anii precedenţi, bărbatul a fost avertizat cu privire la lipsa măsurilor de siguranţă de la casele de amanet pe care le deţine. Chiar şi aşa, acesta nu s-a conformat prevederilor legale, preferând să rişte viaţa angajaţilor săi. În prezent, bărbatul a atacat în recurs decizia Judecătoriei Constanţa, solicitând Tribunalului să-l scutească de la plata amenzii.

casa_de_amanet.jpgSute de kilograme de aur

La sfârşitul lunii septembrie 2007, casa de amanet Garant a lui Virgil Dulea a fost percheziţionată cu ajutorul mascaţilor, oamenii legii ridicând cu acel prilej aproape 60.000 de euro, peste 700.000 de lei şi aproximativ 77.000 de dolari. Totodată, în jur de o sută de kilograme de metal preţios, aparţinând strict lui Virgil Dulea, dar şi alte aproape 40 de kilograme aparţinând societăţilor pe care acesta le administra la momentul acela au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. În ciuda acestor cantităţi impresionante de aur, dar şi a zecilor de mii de euro, s-ar părea că Virgil Dulea se zgârceşte când vine vorba să asigure paza caselor de amanet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 13 May, 2010 09:58 mafiotulde minzala de la economic apoi la dga il apara-a doua zi dupa ce a iesit din politie a avut loc perchezitia .asta dovedeste coruptia unor politisti-la fel si cu rodica onofrei directoare cec cu dosare penale care a dat credite cu acte false la finans bank oto protejata de agapov si alti politisti...au distrus tara /procurorii o tin in btrate ca si pe caratas de la brd -in curind vom posta dovezi clare