Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la suspecţii de contrabandă cu ţigări Zece persoane din Constanţa, propuse pentru arestare

ro

05 Mar, 2015 00:00 880 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale (SAS) şi de jandarmii constănţeni, au efectuat, marţi, 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa.
 
În urma descinderilor, 17 persoane au fost duse la audieri. Dintre acestea, zece au fost reţinute pe bază de ordonanţă şi propuse pentru arestare preventivă.
 
O parte dintre cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, potrivit anchetatorilor.
 
Oamenii legii mai arată că, în cauză, în perioada iulie 2014 - martie 2015, în repetate rânduri, suspecţii au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de a fi revândute, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi că fuseseră introduse în România în condiţii ilicite.
 
În urma celor 17 percheziţii efectuate, au fost identificate şi confiscate 70.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
 
În cauză, faţă de zece persoane s-a dispus iniţial măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acestea fiind prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au sesizat instanţa cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de Adna Demir, Ciprian-Marian Dima, Cornel-Laurenţiu Genuchi, Chirez Amet şi Ghiulvidan Ismail.
 
Instanţa a dispus măsura controlului judiciar faţă de cele cinci persoane propuse pentru arestare, iar celelalte cinci persoane reţinute iniţial vor fi cercetate în stare de libertate. Totodată, alte şapte persoane au fost puse sub control judiciar încă de la finalul audierilor, în aceeaşi cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii