Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani, prinşi la Negru Vodă

ro

24 Dec, 2016 11:45 2340 Marime text
Ieri, o patrulă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorul P.F. Negru Vodă şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Negru-Vodă a depistat, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre R. Bulgaria spre România.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Asupra acestora au fost descoperite documente prin care solicitaseră azil în Republica Bulgaria.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal, iar în cursul acestei dimineţi, cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii