Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend negru în Constanţa Val de evenimente nefericite - incendii, accidente, înecaţi (galerie foto + video)

ro

22 Aug, 2016 00:00 1797 Marime text

 
Şi acest weekend a fost umbrit de evenimente dramatice pe raza judeţului Constanţa. Astfel, vineri, în jurul prânzului, un pieton a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean din Constanţa, după ce a fost rănit în urma unui accident rutier, pe strada Dezrobirii din municipiu. Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare stabilă.
 
Tot vineri, spre seară, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ au fost solicitaţi pe strada Radu Logofătu nr. 1. Un apel la 112 anunţa că a izbucnit un incendiu la locuinţa de la adresa menţionată anterior. Incendiul ar fi izbucnit la o reprezentanţă a unei firme de telefonie mobilă, situată în aceeaşi clădire cu o clinică medicală de pe bulevardul Tomis. Pompierii de la faţa locului spun că ar fi fost vorba de un scurtcircuit electric. Incendiul a fost lichidat. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar un căţel, mai exact un bichon, a fost salvat de la incendiu. Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale de la Detaşamentul Palas, întrucât acesta se manifesta violent, cu flacără şi degajare mare de fum. Casa a ars în totalitate. Totodată, a mai fost afectată izolaţia unui perete exterior al casei alăturate. În altă ordine de idei, se pare că proprietarii casei au organizat un botez săptămâna trecută.
 
Sâmbătă dimineaţă, două autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD au intervenit la un incendiu care a cuprins acoperişul unei clădiri de pe bulevardul Tomis din Constanţa. Din fericire, incendiul din imobilul de pe bulevardul Tomis nu a fost de amploare. Conform ISU „Dobrogea“, pompierii au reuşit să lichideze rapid focul ce izbucnise din cauza unui scurtcircuit la firma luminoasă a reprezentanţei firmei de telefonie mobilă. Flăcările nu s-au extins, astfel că pagubele sunt aproape minime. De asemenea, nu a fost nevoie nici de intervenţia echipajului SMURD deplasat la faţa locului.
 
În aceeaşi zi, în jurul prânzului, un tânăr din Călăraşi a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii constănţeni, el fiind cercetat pentru ultraj. Individul ar fi provocat un accident rutier, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.30, în oraşul Năvodari. La faţa locului a ajuns un echipaj al poliţiştilor de la Rutieră. Nervos la culme de cele întâmplate, tânărul ar fi deveni recalcitrant la adresa oamenilor legii. Atitudinea şoferului i-a determinat pe poliţişti să recurgă la armamentul din dotare pentru a-l calma. Agenţii au executat un foc de avertisment în plan vertical. În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit şi nu s-au înregistrat pagube materiale. Şoferul care le-a dat bătăi de cap poliţiştilor se numeşte Cătălin Pamblică, are 30 de ani şi a făcut închisoare pentru omor. Sâmbătă, el a fost implicat într-o altercaţie în trafic, după ce ar fi lovit cu maşina sa un alt autoturism. Accidentul a fost minor, soldat doar cu avarierea uşoară a celor două autovehicule. Astfel de incidente rutiere se soluţionează de obicei pe cale amiabilă, fără intervenţia poliţiştilor de la circulaţie. Cătălin Pamblică s-a luat însă la ceartă cu şoferul căruia se pare că i-a lovit maşina. Acesta din urmă a sunat la 112 pentru a cere ajutorul Poliţiei, întrucât Pamblică devenise violent. Prezenţa patrulei mixte la faţa locului nu l-a intimidat pe bărbat, din contră, el a început să-şi verse nervii pe oamenii legii, care nu l-au putut calma decât după ce au făcut uz de arma din dotare. Abia după aceea au reuşit poliţiştii să-l imobilizeze, să-l bage în maşina de poliţie şi să-l ducă la secţie.
 
În jurul orei 15.30, două autospeciale de la detaşamentul Palas din cadrul ISU „Dobrogea“ au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie, care a izbucnit în cartierul constănţean Poarta 6. Focul ar fi izbucnit iniţial la o baracă de pe valea portului. Reprezentanţii ISU spun că nu există persoane rănite în urma incendiului.
 
Spre seară, un turist de 44 de ani, din Ploiești, s-a înecat în dreptul hotelului Maramureș din Olimp. Zona respectivă este nesupravegheată de salvamari, iar înotul este interzis. Turiştii l-au văzut, s-au dus după el pe o saltea şi l-au adus la mal inconştient. Aceştia au sunat la 112 şi la salvamarii din sudul litoralului.
 
Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o tamponare serioasă la ieşirea din Ovidiu. O ambulanţă s-a deplasat la faţa locului, iar traficul a fost îngreunat minute bune.



>





 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii