Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vine controlul să-şi ia omorul“ - Clubul Kudos Beach, închis Inspectorii Antifraudă, controale la mare printre huiduieli, fluierături şi semne obscene (video)

ro

04 May, 2015 00:00 2810 Marime text
Odată cu deschiderea sezonului estival, pe litoral au apărut nu doar turiştii, ci şi agenţii Antifraudă. Inspectorii Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii ce tocmai a trecut, verificări la agenţii economici de pe litoral, astfel de controale având loc la Mamaia şi la Vama Veche.
 
Echipele de control au verificat, timp de câteva ore, terasele şi restaurantele din Vama Veche, după care controlul s-a mutat în Mamaia. Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin staţiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli. De asemenea, au fost controlate şi cluburile din staţiune, inspectorii Antifraudă dorind să verifice evidenţa contabilă, iar această acţiune a continuat până spre dimineaţă.
 
Inspectorii au luat pe rând fiecare local şi au verificat casele de marcat. Apoi le-au cerut angajaţilor registrele contabile.

Clubul Kudos Beach din staţiunea Mamaia a fost închis, ieri, de inspectorii ANAF, din cauza neemiterii de bonuri fiscale.

Cei de la Antifraudă au descins după-amiază la clubul house din nordul staţiunii Mamaia şi au decis suspendarea activităţii pentru 30 de zile pentru că au descoperit încasări nefiscalizate.

Update. FOTO EXCLUSIV. Petrecerea continuă, dar fără băutură
Kudos Beach Mamaia, închis de ANAF (galerie foto + video)  


Inspectorii ANAF, huiduiţi în Mamaia

După ce „au dat iama“ în Vama Veche, inspectorii Antifraudă au descins în Mamaia. Deşi aici nu au mai avut parte de „rebeliunea“ din Vama Veche, inspectorii ANAF nu au trecut neobservaţi, fiind întâmpinaţi cu huiduieli şi fluierături peste tot pe unde au trecut prin Mamaia, relata evz.ro. Mai întâi, au descins la mai toate terasele în aer liber din staţiune şi la restaurantele hotelurilor. Autoturismele şi dubele inscripţionate cu sigla galbenă ANAF, dar şi uniformele pe care le purtau i-au „demascat“ pe inspectori Antifraudă, deşi atitudinea lor a fost cât se poate de calmă. Nu au fost deranjaţi de huiduielile clienţilor, veniţi la distracţie. Au discutat doar cu administratorii unităţilor, în birourile din spatele tejghelelor, după caz, pentru a verifica încasările şi bonurile fiscale.
 
După ora 23.00, inspectorii au descins în cluburile de noapte din nordul staţiunii Mamaia, unde au avut parte de acelaşi „tratament“ din partea petrecăreţilor. Aici, controalele au fost efectuate în mijlocul clienţilor care dansau după muzica interpretată de cântăreţi şi DJ renumiţi. La ieşire, inspectorii şi-au găsit maşinile inscripţionate cu semne obscene. Mulţi hotelieri şi administratori de terase din Mamaia au renunţat la bacşiş, nu-l mai primesc de la clienţi, tocmai pentru a nu apărea probleme la controale.
 
De asemenea, în clubul Bellagio, imediat cum a început Alex Velea să cânte, au intrat şi inspectorii ANAF, care nu au fost primiţi deloc cu urale din partea clienţilor. De menţionat că aceştia au făcut în linişte verificările, reuşind să nu deranjeze spectacolul.

Angajaţii ANAF, întâmpinaţi cu pietre în Vama Veche

Reprezentanţii Direcţiei Antifraudă au mers, de 1 Mai, în Vama Veche, unde au fost întâmpinaţi cu ostilitate de unii turişti. Astfel, aceştia au huiduit în momentul în care au văzut maşinile ANAF, scandând „Vine controlul să-şi ia omorul“. La un moment dat, un turist a aruncat cu o piatră către o maşină ANAF, spărgându-i parbrizul.
 
Străduţele micuţe care dau spre plajă în Vama Veche au fost „blocate“, practic, de câte o maşină ANAF, din care au coborât inspectorii îmbrăcaţi în uniformă.
 
Turiştii au început să pună sub ştergătoarele de parbriz ale maşinilor ANAF bonurile fiscale cu care ies de la terase.
Cafenelele de fiţe din Portul Tomis, luate la puricat
 
Inspectorii Antifraudă au avut de lucru la foc continuu vineri, sâmbătă şi duminică. Astfel, aceştia au descins şi în cafenelele din Portul Tomis, din autoturismele ANAF-ului coborând mai mulţi angajaţi care au intrat simultan în peste 15 localuri din zonă.
 
Deşi nu au fost întâmpinaţi cu pietre şi huiduieli, ca în Vama Veche, clienţii localurilor de fiţe nu au părut prea încântaţi de prezenţa oamenilor legii, şi asta pentru că timpul de preluare a comenzilor s-a mărit.

Efectul controalelor ANAF pe litoral

Chiar de Ziua Muncii, 200 de inspectori ANAF au mers în restaurantele din Vama Veche şi Mamaia, unde au verificat cu atenţie dacă patronii respectă sau nu legea. În urma controalelor, pe pagina de Facebook a ANAF a fost publicată o imagine cu un bon, în care se prezintă cum, în prezent, un club din Mamaia fiscalizează suma de 221.000 de lei.
 
„Efectul controalelor Direcţiei Antifraudă: localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei. Un club din Mamaia a înregistrat vânzări fiscalizate de peste 221.000 de lei într-o singură seară.
La începutul săptămânii viitoare vă vom prezenta rezultatele verificărilor desfăşurate la nivel naţional în timpul mini-vacanţei de 1 Mai“, se arată în comunicatul ANAF.
 
Odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei prin care bacşisul este impozitat, toate localurile sunt obligate să elibereze două bonuri fiscale, unul pentru consumaţie, altul pentru ciubuc. În caz contrar, amenzile sunt foarte mari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii