Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi în baza cărui articol s-a spart „bula de săpun" 13 achitări în dosarul în care Beinur a primit închisoare cu suspendare

ro

01 Oct, 2012 01:00 4677 Marime text
beinur_-_nitoi_cristinel.jpgCurtea de Apel a respins, ca neîntemeiate, acţiunile civile exercitate în procesul penal de părţile civile Mocea şi Ciufu

Dosarul penal în care mai multe persoane, printre care se află Beinur Nuredin, cunoscut afacerist de Mangalia, au stat luni bune în arest s-a dovedit, în ochii unora, o bulă de săpun. Ceea ce pornea ca un succes înregistrat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, s-a „dezumflat", la Curtea de Apel Bucureşti. Din datele oficiale reiese că Beinur Nuredin a primit patru achitări, fratele acestuia, Erchin Nuredin, a luat trei achitări. Lista celor achitaţi poate continua cu Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop, Valentin Popa, Emanoil Hanganu şi comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei din Neptun.

Arestat preventiv în perioada 12 octombrie 2010 - 25 iunie 2011, cunoscutul om de afaceri din Mangalia Beinur Nuredin, acuzat de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală, a primit patru achitări şi o condamnare la închisoare cu suspendare. Conform datelor oficiale puse la dispoziţie de Curtea de Apel Bucureşti, Beinur Nuredin a fost achitat în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, conform căreia „faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii". Totuşi, magistraţii l-au condamnat pe afacerist la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (faptă din data de 18.02.2010). Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, „ (...) acţiunile de distrugere s-au repetat în data de 18.02.2010, când la aceeaşi unitate (nr. Unitatea 129 Neptun, rămasă în folosinţa lui Mocea Marian) au oprit 4 (patru) autoturisme din care au coborât mai multe persoane, dintre care inculpaţii Nuredin Beinur, Nuredin Erchin, Balaban Nelu Mihai, Pădure Mannix şi învinuiţii Petcu Elvis şi Nuredin Ermin. Aceştia au distrus stâlpii de susţinere a schelelor şi au adresat ameninţări şi injurii, afirmând că au declanşat războiul, au proferat expresii şi cuvinte care au adus atingere bunelor moravuri şi au provocat scandal public".

Erchin Nuredin

beinur_-_beinur.jpg

Revenind la sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, Erchin Nuredin, fratele lui Beinur Nuredin, a primit trei achitări, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, dar şi un an de închisoare cu suspendare condiţionată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (faptă din data de 18.02.2010). Erchin Nuredin a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 12 octombrie 2010 până la data de 25 iunie 2011. La rândul său, Nelu Mihai Balaban, reţinut şi arestat preventiv în perioada 12 octombrie 22 iulie 2011, a primit patru achitări, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, însă se află în spatele gratiilor pentru o altă cauză. Curtea de Apel l-a achitat în două rânduri, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, pe Mannix Pădure, însă l-a condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (faptă din data de 06.03.2010).

Arest pentru alt dosar

Constantin Ovidiu Pop, reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză de la data de 13 octombrie până la data de 24 iunie 2011, a luat o singură achitare, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, dar se află în arest pentru alt dosar, începând cu data de 16 martie 2011. Valentin Popa, reţinut şi arestat preventiv de la data de 12 octombrie 2010 până la data de 25 iunie 2011, a „bifat" o achitare, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, însă a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă şi la şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată. După contopire, Popa ar fi trebuit să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare însă judecătorii au decis suspendarea pedepsei. Emanoil Hanganu, (o achitare, în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală) a primit patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual în formă continuată. Comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun, achitat în baza articolului 10 litera „d" din Codul de procedură penală, a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 13 octombrie 2010 până la data de 17 decembrie 2010. Tot Curtea a dispus încetarea stării de liberare provizorie a comisarului-şef Niţoi şi restituirea către acesta a cauţiunii în sumă de 15.000 lei. Instanţa a respins, ca neîntemeiate, acţiunile civile exercitate în procesul penal de părţile civile Mocea şi Ciufu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii