Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce avere are vameşul arestat pentru luare de mită (document)

ro

04 Apr, 2012 02:21 3125 Marime text
vames_constanta_sud_agigea_vama_001.jpgCu un autoturism marca Audi în parcare, maşină fabricată în 2007 şi achiziţionată prin intermediul unui contract de vânzare cumpărare, salariatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea a contractat, în 2010, un credit bancar în valoare de „21400", în declaraţie nefiind trecută moneda

Sandu Nelu Valentin, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, cercetat penal de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru două infracţiuni de luare de mită, a fost arestat pentru 29 de zile. În cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de alte două persoane în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunile de dare şi luare de mită. Foarte interesant, cei doi presupuşi complici sunt, de fapt, doi comisionari, care îşi desfăşoară activitatea în Portul de la Agigea, dar faţă de care nu s-a dispus nicio măsură preventivă. Mai mult decât atât, surse judiciare spun că în cauză, la acest moment, nu se mai derulează cercetări şi faţă de alţi lucrători vamali.

Procurorii DNA spun că în perioada 20 - 23 martie, Sandu Nelu Valentin a primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import - export, suma de 700 de dolari pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului. „De asemenea, în mod similar, la data de 2 aprilie 2012, inculpatul Sandu Nelu Valentin a primit de la denunţător, tot prin intermediari, suma de 700 de USD în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", conform organelor de anchetă. Potrivit declaraţiei de avere, document completat pe data de 11 mai 2011, în calitate de inspector principal la Biroul Vamal Constanţa Sud, Sandu Nelu Valentin are două terenuri intravilane, unul în Costineşti, iar celălalt în Mangalia, unde şi locuieşte. Pământul din staţiunea Costineşti are o suprafaţă de 50,41 metri pătraţi şi a fost dobândit în 1993, prin „constituire", în timp ce terenul din municipiul Mangalia se află în posesia vameşului din 2004, are 583 de metri pătraţi şi a fost dobândit printr-un contract de vânzare-cumpărare. Mai departe, lucrător vamal a mai consemnat un apartament, de 50,41 metri pătraţi, bun dobândit în 1993, prin contract de vânzare-cumpărare, titular fiind soţia, Marilena Sandu, şi, tot în Mangalia, o casă în suprafaţă de 164 de metri pătraţi. Acest bun a fost dobândit în anul 2006, casa fiind realizată prin construcţie în regim propriu, iar titularul este Sandu Nelu Valentin. Cu un autoturism marca Audi în parcare, maşină fabricată în 2007 şi achiziţionată prin intermediul unui contract de vânzare cumpărare, salariatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea a contractat, în 2010, un credit bancar în valoare de „21400", în declaraţie nefiind trecută moneda. Cât priveşte salariile, vameşul arestat pentru mită a declarat un venit anual salarial în valoare de 27.700. Ieri după-amiază, completul prezidat de magistratul Monica Laura Tănase din cadrul Tribunalului Constanţa, a admis propunerea procurorilor DNA Constanţa, de a se lua măsura arestării preventive faţă de lucrătorul vamal. Decizia Tribunalului poate fi atacată în recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii