Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu, bună pentru procurorul Bodean! (rechizitorii)

ro

07 Sep, 2015 00:00 2639 Marime text
Judecătoarea Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa, a luat prima decizie în ultimul dosar în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Concret, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei, respingând, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de şeful CJC cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, solicitându-se restituirea cauzei la procuror, pentru refacerea urmăririi penale. Decizia mai sus precizată a fost luată în şedinţă secretă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. În dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, cauza se referă la elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol, în decembrie 2014, eveniment soldat cu moartea medicului Laura Vizireanu, a asistentei Gabriela Harton, a pilotului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi a copilotului, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel. De menţionat că tragedia nu are legătură cu dosarul în care este judecat Nicuşor Daniel Constantinescu!

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii