Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Sorin Strutinsky de la judecătoarea Valentina Boboc (rechizitoriu)

ro

13 Feb, 2016 00:00 2784 Marime text
O nouă decizie în dosarul în care Sorin Gabriel Strutinsky este judecat de Tribunalul Constanţa pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
Ieri, judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, i-a admis cererea lui Sorin Gabriel Strutinsky de modificare a controlului judiciar. Mai precis, instanţa a înlăturat din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de nu a depăşi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.
 
„Admite contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Strutinsky Gabriel Sorin. (…). Desfiinţează, parţial, încheierea atacată şi, soluţionând cauza, în baza art. 215, alin. 1, 2 din Codul de procedură penală, modifică măsura preventivă a controlului judiciar menţinută faţă de inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin, în sensul în care înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de nu a depăşi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.
 
În baza art. 275, alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Se comunică potrivit dispoziţiilor art. 215, alin. 4 şi 5 din Codul de procedură penală. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia este definitivă.
 
În continuare, în dosar, Strutinsky este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu se apropie şi să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu denunţătorul ori cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 16 martie.
 
Deşi ieri i-a fost înlăturată din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de nu a depăşi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, Strutinsky nu poate ieşi încă din ţară. Şi asta pentru că el este judecat într-un alt dosar, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. În cauză au mai fost deferiţi Justiţiei fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi alţi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
În acest dosar, care a avut un nou termen ieri, la Înalta Curte, Strutinsky trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României fixată de organul judiciar decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia, să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii şi experţii din prezenta cauză sau care vor dobândi această calitate în viitor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
 
Citeşte şi 
 
Începe judecata lui Radu Mazăre în dosarul instrumentat de Andrei Bodean, de la DNA (rechizitoriu)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

 
Constantin Dima rămâne în arest preventiv
 
Nicuşor Constantinescu - „Este Schimbarea la Faţă a Domnului…“ / Judecătoarea Boboc - „Pe scurt, vă rog, fără alte comentarii“ (rechizitorii)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii