Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu, şantajat? Veste bună de la Tribunalul Constanţa pentru familia lui Bercea Mondial! (rechizitoriu)

ro

19 Sep, 2015 00:00 2741 Marime text
Grinică Ion Anghel, fiul lui Bercea Mondial, trimis în judecată pentru că, alături de alte persoane, l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, a scăpat de controlul judiciar! Decizia a fost luată, ieri, de judecătoarea Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa, care i-a revocat lui Grinică Ion Anghel măsura preventivă anterior menţionată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Aproape de finele lunii iunie 2014, Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus trimiterea în judecată a lui Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a Izaurei Anghel, a lui Grinică Ion Anghel, a lui Florin Anghel, ultimii trei fiind copiii lui Bercea, precum şi a Fănicăi Anghel, soţia lui Sandu Anghel.
 
În rechizitoriul întocmit, Bodean arată că, „la data de 1.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro“.

Flagrant

„La data de 26.03.2014, inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane (martor în prezenta cauză), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 de euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în rechizitoriu.

„Fapte compromiţătoare“

„La data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a amenințat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, urmând să disemineze şi o presupusă înregistrare având ca obiect aceste aspecte“, conform DNA.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată pentru şantaj Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial


În altă ordine de idei, ieri, Mircea Băsescu s-a aflat la Tribunalul Constanţa, unde este judecat pentru că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, pentru a-l scoate pe acesta din puşcărie. Următorul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni, când ar putea fi citat şi Dumitru Catană, fostul director al Autorității Navale Române şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii