Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veronica Cîrstoiu a fost trimisă în judecată de procurorii Anticorupţie (document)

ro

18 Apr, 2014 00:00 1792 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Lilianei Bădescu, a Dumitriţei Piciarcă, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, şi a Veronicăi Cîrstoiu, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Cele trei sunt acuzate de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, de favorizarea făptuitorului şi de fals intelectual.Menţionăm că Veronica Cîrstoiu se află în stare de arest preventiv, ea fiind judecată la Curtea de Apel Constanţa într-o altă cauză penală.
 
Conform DNA, „la data de 22 februarie 2012, inculpatele Bădescu Liliana, Cîrstoiu Veronica şi Piciarcă Dumitrița, în calitate de judecători la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I-a Penală, au falsificat, cu prilejul redactării, decizia penală nr. 381/22.02.2012, pronunţată în dosarul nr. 9972/2/2011“. „Decizia viza admiterea contestaţiei în anulare depuse de Nuțu (fost Staicu) Dinel faţă de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiaşi instanţe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani. Falsificarea s-a realizat prin: atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorităţii de lucru judecat a avut la bază aceeaşi sesizare, cu acelaşi conţinut, aceeaşi situaţie de fapt (cesiune de creanţe şi obţinerea de credite), acelaşi prejudiciu (107.175.372.000 de lei, respectiv 80.536.563.000 de lei), aceleaşi părţi, aceleaşi societăţi comerciale, acelaşi probatoriu, aceeaşi parte civilă (Banca Internaţională a Religiilor S.A.)“. Organele de anchetă mai susţin că „inculpatele şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin aceea că au desfiinţat, în mod ilegal, trei hotărâri judecătoreşti şi că au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani închisoare emis pe numele lui Nuţu (Staicu) Dinel. Acest lucru a avut drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit de către acesta din urmă, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate şi de plata despăgubirilor civile în cuantum de 18.839.684,5 lei către Banca Internaţională a Religiilor S.A., prin lichidator judiciar“, se mai arată în documentele celor de la DNA.
După cum arătam mai sus, Veronica Cîrstoiu se află în stare de arest preventiv, ea fiind judecată la Curtea de Apel Constanţa într-o altă cauză penală, alături de mai multe persoane, printre care se află şi afaceristul Dinel Staicu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii