Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un procuror constănţean a fost „racolat“ de structura centrală a DNA (documente)

ro

19 Oct, 2015 00:00 2311 Marime text


Dragoş Andrei Păduraru, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, este, în prezent, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - nivel central. Magistratul constănţean a fost delegat la DNA Bucureşti aproape de finele săptămânii trecute, mandatul acestuia fiind valabil până la data de 12 aprilie 2016.
 
Mâine, Secţia pentru Judecători din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza cererea procurorului Păduraru de transfer la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti sau la altă instanţă din capitală.
 
Dragoş Andrei Păduraru a fost numit procuror la Mangalia prin decret prezidenţial, la începutul lunii februarie 2013. 
 
În septembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat existenţa indiciilor privind încălcarea de către Dragoş Păduraru a dispoziţiilor art. 18 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.


 
Potrivit datelor oficiale, articolul 18 (alineatul 1) precizează că „relaţiile judecătorilor şi procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect şi bună-credinţă, indiferent de vechimea în profesie şi de funcţia acestora“. Mai departe, conform aceluiaşi articol, „judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor“.
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere puse la dispoziţie de CSM, documentul fiind completat la data de 10.06.2013, Dragoş Andrei Păduraru nu are terenuri, casă, maşină ori conturi. Magistratul a consemnat un împrumut acordat în nume personal lui „Gheorghe Valentin“, în valoare de 45.000 de lei. În 2012, magistratul a luat trei credite în valoare totală de 120.000 de lei. Procurorul a mai consemnat în declaraţia de avere un venit anual de 57.261 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii