Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou termen în dosarul „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“. Copiii, cu mandate de aducere la instanţă

ro

22 Jul, 2016 00:00 2590 Marime text


Alexandru Bogdan Arhip, judecător al Judecătoriei Constanţa, va redeschide azi dosarul devenit cunoscut drept „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“ (sintagmă utilizată de Consiliul Superior al Magistraturii).
 
În această dimineaţă, jandarmii vor merge după cei cinci copii, părţi civile în dosar, urmând ca cei mici să se prezinte în faţa instanţei cu mandate de aducere.
 
Este de aşteptat ca azi, copiii de cinci-şase ani să povestească ce li s-a întâmplat în faţa judecătorului, a grefierului, a avocaţilor şi a celorlalte părţi, inclusiv a inculpatelor, angajate ale grădiniţei „Micul Regat“.
 
Amintim că decizia judecătorului Arhip, de a-i aduce pe copii în faţa instanţei cu mandate de aducere, a ajuns şi la judecătorul Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Printr-un comunicat, CSM arată că a „luat act de aspectele semnalate în spaţiul public, prin intermediul mass-mediei, referitoare la cazul «Grădiniţa groazei», aflat în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Constanţa“.
 
În continuare, CSM precizează că judecătorul Mircea Aron a sesizat Inspecţia Judiciară „în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa“.
 
Aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“ a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar în faţa judecătorilor au fost trimise: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii