Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou termen în dosarul lui Mihai Mişilaricu

ro

01 Mar, 2016 00:00 1944 Marime text


Magistraţii Tribunalului Tulcea au audiat persoanele vătămate în dosarul în care Mihai Mişilaricu este acuzat de „lipsire de libertate a unei persoane în mod ilegal“, „sclavie“ şi „folosirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract de muncă“. Aceştia au fost citaţi cu mandate de aducere. Conform minutei judecătoreşti, în dosar sunt 13 persoane vătămate şi zece martori.
 
Următorul termen a fost fixat pentru data de 29 martie.
 
Mihai Mişilaricu a fost deferit Justiţiei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi se află în acest moment sub control judiciar.
 
Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“, de asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă magistraţii constănţeni şi-au declinat competenţa de soluţionare colegilor din Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii