Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost primar, un secretar şi doi angajaţi APIA, printre inculpaţi DNA Constanţa a trimis în judecată nouă persoane (document)

ro

03 Dec, 2014 00:00 3741 Marime text


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi foşti angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Constanţa, precum şi a fostului secretar al comunei Ciobanu. În cauză au mai fost deferite justiţiei alte două persoane. Mai mult decât atât, tot în prezenta cauză, alţi patru inculpaţi au încheiat cu procurorii Anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Printre aceştia se află şi Ioan Suciu, fostul edil din localitatea Ciobanu.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat, în cursul urmăririi penale, că se constituie parte civilă în cauză cu suma de peste 700.000 de euro.

Conform DNA, Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanța, este suspectat  de fals material în înscrisuri oficiale (22 de infracţiuni), folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (şapte infracţiuni), tentativă la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, înşelăciune (şapte infracţiuni), tentativă la înşelăciune, fals intelectual (două infracţiuni) şi constituire a unui grup infracţional organizat.



Mai departe, Ionuţ Valentin Mihai, fost funcţionar public în cadrul APIA - Centrul Local Hârşova, este bănuit de fals material în înscrisuri oficiale (patru infracţiuni), de folosire de documente ori declarații false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, de înşelăciune, în formă continuată, complicitate la înşelăciune, favorizarea făptuitorului şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Marian Vrânceanu, fostul secretar al comunei Ciobanu, este acuzat de fals intelectual, în formă continuată (două infracţiuni), de fals material în înscrisuri oficiale, de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (două infracţiuni), de complicitate la înşelăciune (două infracţiuni), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, de instigare la fals în declaraţii, favorizarea făptuitorului, şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

În stare de libertate au fost trimişi în judecată Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu. Inculpaţii Laura Șerban, Petru Sorin Lemnaru, Ioan Suciu şi Marian Ene au încheiat cu procurorii Anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii