Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean ar fi fost reţinut în urma percheziţiilor făcute de procurorii din Ilfov

ro

16 Sep, 2015 00:00 1494 Marime text
Poliţiştii din Ilfov au efectuat, luni, şase percheziţii în Constanţa, Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov. Conform anchetatorilor, oamenii legii au vizat atât domiciliile unor persoane fizice, cât şi sediile mai multor societăţi comerciale. În cauză, procurorii vorbesc despre un presupus grup specializat în fraude economice în domeniul transportului internaţional de marfă.

Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, ieri fuseseră reţinute patru persoane, printre care şi un constănţean. Până la închiderea ediţiei, în prezenta cauză, procurorii nu hotărâseră dacă pe numele celor patru persoane reţinute vor fi întocmite mandate cu propunere de arestare preventivă.
 
Tot potrivit procurorilor, în judeţul Constanţa ar fi fost făcută o percheziţie la societatea Best Kasel SRL. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat pe 15 septembrie 2015, societatea Best Kasel SRL, cu sediul social în localitatea Năvodari, strada Mării nr. 24, judeţul Constanţa, are ca activitate principală „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Capitalul social subscris al firmei este de 1.050 de lei, integral vărsat. Asociat persoană fizică este Daniel Ciocănitoru (are calitatea de asociat unic şi administrator), cu un aport la capital de 1.050 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%.
 
Facem precizarea că am încercat să luăm legătura cu administratorul firmei SC Best Kasel SRL, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza faptului că în datele furnizate de Registrul Comerţului nu este trecut niciun număr de telefon al firmei.
 
Fără nicio legătură cu societatea mai sus precizată, amintim că, potrivit procurorilor, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei firme având obiect de activitate „transportul internaţional de marfă“ ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii şi achiziţii de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă şi pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit.
 
În urma investigaţiilor, s-a stabilit, de asemenea, că facturile fiscale false, evidenţiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăţi comerciale de tip fantomă. Astfel, conform aceleiaşi surse, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 500.000 de euro.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii