Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat din Constanţa a fost trimis în judecată după ce i-a scris şefei DNA. Iată ce i-a cerut Codruţei Kovesi!

ro

17 Aug, 2016 00:00 6117 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa fac public dosarul în care Vasile Dumitru a fost trimis în judecată pentru purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, pentru folosirea fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, „UNBR” ori „Uniunea Avocaţilor din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi pentru folosirea însemnelor specifice profesiei.
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii arată că inculpatul s-a prezentat, la data de 28 aprilie 2015, la şedinţa de judecată a Completului P1 al Judecătoriei Constanţa, în dosarul în care avea calitatea de inculpat - purtând roba de avocat, deşi nu avea această calitate.
 
Mai departe, cel în cauză a redactat, arată magistraţii, plângerea penală ce face obiectul dosarului penal nr. 14594/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, înregistrată iniţial la data de 18.08.2015, în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în numele persoanelor vătămate SC Argeşul SRL şi Pârşan Dumitru.

Protest la Agigea 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa mai spun, printre altele, că, „la data de 18 aprilie, inculpatul a adresat Primăriei Agigea o adresă în referire la un protest ce urma să aibă loc la data de 25.04.2016, utilizând în cuprinsul respectivei adrese denumirile «Baroul Bucureşti», «Uniunea Naţională a Barourilor din România» şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi cel în cauză nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR“.

Nemulţumit de acţiunea primarului interimar al Constanţei

„În cursul lunii mai 2016, inculpatul a formulat şi depus un memoriu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adresat procurorului general, prin care informa despre faptul că protestează pentru motivul că primarul interimar al municipiului Constanţa, prin adresa nr. (…), a îngrădit dreptul de a protesta la data de 23.05.2016, în localitatea Constanţa, în locurile în care dorea a se desfăşura o adunare publică organizată de Cabinet de avocat Vasile Dumitru, utilizând în cuprinsul memoriului denumirile «Baroul Bucureşti», «Uniunea Naţională a Barourilor din România» şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR cu sediul în Bucureşti, b-dul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie)“, conform rechizitoriului.

Scrisoare către Kovesi

Procurorii conchid afirmând că „la data de 21.06.2016 inculpatul a adresat o cerere procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (n.r. Laura Codruţa Kovesi), prin care solicita să i se comunice numărul de dosare penale şi stadiul acestora pentru a depune probe, cu privire la sesizările formulate la datele de 15.02.2016, 16.02.2016, 21.03.2016, 12.04.2016, 18.04.2016, 26.05.2016, 01.06.2016, 09.06.2016 şi 15.06.2016, utilizând în cuprinsul cererii denumirile «Baroul Bucureşti», «Uniunea Naţională a Barourilor din România» şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii