Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un aurolac a vrut sa se sinucida de trei ori in acelasi timp

ro

02 Mar, 2004 00:00 868 Marime text

"Spectacol" in plin centrul orasului

Victoras Dumitru, un om al strazii, care isi face veacul prin zona Garii Constanta, s-a urcat ieri dimineata pe un bloc turn din zona, amenintand ca se sinucide * Individul si-a motivat gestul declarand ca este anchetat pe nedrept pentru o infractiune pe care nu a comis-o si ca mai bine isi pune capat zilelor decat sa faca puscarie * Barbatul si-a agatat o funie de gat, si-a indreptat spre inima un cutit si a spus ca se va arunca de la etaj * Dupa aproape jumatate de ora de incercari ale autoritatilor de a-l face sa se razgandeasca, sinucigasul a fost imobilizat de un tanar zugrav, care a reusit sa-l dea jos de pe parapetul acoperisului * In urma cu doua zile, politistii au aflat de la un coleg "de canalizare" de-al lui Dumitru ca acesta comisese o fapta penala * Dumitru a fost transportat la Clinica de Neuropsihiatrie Palazu Mare, unde va fi supus unui control de specialitate

Acoperisul unui bloc turn amplasat pe soseaua Mangaliei, in zona Garii CFR Constanta, a fost ieri dimineata, in jurul orei 9.30, scena unui adevarat spectacol de circ. Timp de aproape jumatate de ora, un individ a captat atentia a sute de persoane aflate in zona, strigand in gura mare ca vrea sa se sinucida. Pentru a demonstra ca vorbeste serios, tanarul, identificat ulterior ca Victoras Dumitru, de 24 de ani, din Mangalia, arata multimii de gura-casca adunate in jurul blocului un cutit si o funie pe care o agatase de gat. Spre surprinderea martorilor, barbatul ameninta sa se sinucida in acelasi timp de trei ori, prin spanzurare, injunghiere si aruncare de la etaj. Victoras Dumitru avea de gand sa comita acest gest extrem intrucat era cercetat pentru comiterea unei infractiuni si nu dorea sa faca puscarie.

Spectacol gratuit in centrul orasului

"Circul" a inceput ieri dimineata, la ora 9.20, cand politistii Sectiei 3 au primit o sesizare telefonica de la locatarii unui bloc din zona Garii CFR, care reclamau ca un barbat aflat pe acoperisul imobilului ameninta ca se sinucide. La fata locului au sosit imediat echipaje ale politiei, pompierilor si Serviciului de Ambulanta Constanta. Fortele de ordine au luat masura asigurarii perimetrului, interzicand accesul in zona al sutelor de persoane martore la eveniment. S-a constatat ca pe acoperisul blocului turn J9 (de opt etaje), situat pe soseaua Mangaliei, se afla un tanar care avea legata de gat o funie. Politistii au urcat pe acoperis si au intrat in vorba cu individul, incercand sa afle de ce anume intentioneaza sa comita acea fapta disperata. Agentii nu s-au putut apropia insa prea mult, barbatul declarand ca, daca cineva se apropie prea mult de el, se arunca. Pentru a fi mai convingator, el s-a urcat pe parapetul acoperisului, stand asezat, cu ambele picioare in gol. Tanarul isi legase si o funie de gat, aceasta fiind prinsa de un grilaj de fier. Mai mult, individul tinea un cutit indreptat spre inima. Dupa cateva minute bune de parlamentari, reprezentantii autoritatilor au reusit sa afle identitatea sinucigasului.

Aurolacul voia sa scape de puscarie

Tanarul a declarat ca se numeste Victoras Dumitru, are 24 de ani si este din orasul Mangalia. El si-a parasit de mai multi ani orasul natal si in ultimul timp isi face veacul prin zona Garii CFR Constanta, "locuind" intr-o canalizare de langa sinele de cale ferata. In urma cu doua zile, politistii constanteni au efectuat o razie in zona, reusind sa identifice si sa verifice mai multi oameni ai strazii, printre acestia numarandu-se si Victoras Dumitru. Unul dintre "colegii" acestuia a declarat ca Dumitru este autorul unei fapte penale comise in urma cu mai multe zile. Devenit subiectul unei anchete penale, Dumitru a luat, ieri dimineata, decizia de a se sinucide, spunand ca este nevinovat si nu vrea sa ajunga la puscarie. Dumitru a declarat ca, daca funia se rupe, sigur va muri, zdrobindu-se de caldaram. Politistii au incercat sa-l convinga ca, daca nu este autorul infractiunii, nu va pati nimic si i-au cerut sa renunte la sinucidere, urmand ca apoi sa discute mai multe despre acuzatie. Dumitru nu s-a lasat insa convins. Operatiunea de salvare era foarte dificila, pentru ca intre sinucigas si fortele de ordine se afla o plasa de sarma, iar singurul "drum" de acces era ingusta balustrada de beton a parapetului.

Salvarea a venit din partea unui zugrav!

Desi pe acoperisul blocului J9 se aflau o multime de politisti si pompieri, cel care a reusit sa puna capat circului a fost un tanar civil, care a urcat pe balustrada si l-a tras in "zona de siguranta" pe Victoras Dumitru. Salvatorul este un zugrav care, ieri dimineata, executa o lucrare la unul dintre apartamentele din blocul J9. Vazand ca reprezentantii autoritatilor nu reusesc sa-l convinga pe Dumitru sa coboare, civilul s-a decis sa puna capat circului. In timp ce Dumitru era tinut de vorba de agenti, zugravul s-a urcat pe parapetul de beton si a reusit sa ajunga in spatele sinucigasului, fara ca acesta sa-l observe. El l-a "atacat" pe aurolac de la spate, reusind sa-i intoarca la spate mana in care acesta tinea cutitul. Mai mult, in ciuda opozitiei aratate de acesta, civilul l-a tras pe sinucigas de pe parapet intr-o zona de siguranta, in care au intervenit imediat politistii. Victoras Dumitru a fost dus cu o ambulanta la Spitalul Clinic Judetean Constanta, dar medicii de aici au decis transferarea sa la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare. Procedura in astfel de tentative de suicid recomanda efectuarea unor examinari de specialitate. Dumitru va fi examinat de medicii psihiatri, acestia urmand sa decida daca este necesara sau nu internarea sa. Avand in vedere, modul "original" prin care dorea sa isi puna capat zilelor (injunghiere, spanzurare si aruncare de la etaj), este foarte posibil ca aurolacul sa fie bolnav psihic. Chiar daca totul s-a terminat cu bine, trebuie spus ca niciodata, in astfel de cazuri, nu se recomanda ca un civil sa intervina. Povestea s-ar fi putut termina tragic daca Dumitru ar fi observat prezenta zugravului si si-ar fi dus la capat actiunea de suicid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii