Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la reţinerea lui Strutinsky. Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu îl menţine sub control judiciar (rechizitorii)

ro

05 Feb, 2016 00:00 1872 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a luat, ieri, o nouă decizie în dosarul în care Sorin Gabriel Strutinsky este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. În cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător. Ieri s-a împlinit un an de la reţinerea lui Strutinsky în prezenta cauză.
 
Revenind la decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, ieri, magistratul a decis ca Sorin Gabriel Strutinsky să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile. Mai mult decât atât, Bourceanu i-a respins omului de afaceri cererea de revocare a măsurii controlului judiciar şi cea de modificare a controlului judiciar, în sensul înlăturării obligaţiei de a nu părăsi ţara. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost reţinut de DNA pe data de 4 februarie 2015. Pe 2 martie 2015, Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În cauză, Sorin Gabriel Strutinsky este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Aşa cum arătam şi mai sus, în cauză, omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
Pe data de 16 martie 2015, Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti, a dispus, într-un alt dosar, reţinerea atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a lui Sorin Strutinsky. Pe data de 9 decembrie 2015, Dana Ana a dispus trimiterea în judecată atât a celor doi, precum şi a fostului viceprimar al municipiului Constanţa, Gabi Stan, şi a altor cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Exclusiv!
Calcul DNA Radu Mazăre, în rolul inculpatului pentru a treia oară - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro (rechizitoriu + referat DNA)

 
Surse - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro Constanţa a decis! Se constituie parte civilă în megadosarul Mazăre - Strutinsky
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nini 05 Feb, 2016 08:19 Și uite așa, Tata Hoților face pușcărie acasă! Vedți să nu-l țineți prea mult, că mai cere și despăgubiri de la CEDO, pentru regim greu de detenție....