Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea, „Gala Bute“ şi Constanţa Tudor Breazu, arestat de femeia care a trimis în spatele gratiilor un comisar-şef din IPJ

ro

10 Feb, 2015 00:00 2427 Marime text

sursafoto www.alo-moda.ro  

Omul de afaceri Tudor Liberiu Breazu, alias „Cici“, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul „Gala Bute“, a fost arestat preventiv. Mandatul, emis de judecătoarea Georgiana Tudor, din Curtea de Apel Bucureşti, este valabil pe o durată de 30 de zile şi a fost deja atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu contestaţie. Georgiana Tudor este cea care, în 2014, l-a trimis în spatele gratiilor pe comisarul-şef Dan Emil Manolachi, fost angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Cici“, despre care s-a spus că este administratorul proprietăţii de la Nana a Elenei Udrea, ar fi primit bani drept mită, conform agrespres.ro, sub forma unor contracte fictive de publicitate, iar ulterior, banii ar fi ajuns la Elena Udrea. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Tudor Liberiu Breazu apare în Ekaton Consulting SRL (funcţiune)

sursa foto epochtimes-romania

L'alfieri Imob SRL (radiată), Laborator Propriu SRL (funcţiune), Romlit Spectrum SRL (funcţiune) şi Vacanta Tv Media SRL (funcţiune). Revenind la mandatul de arestare preventivă, după cum arătam şi mai sus, acesta a fost emis de judecătoarea Georgiana Tudor, din Curtea de Apel Bucureşti, cea care, la începutul lunii aprilie 2014, a dispus arestarea preventivă a comisarului-şef Dan Emil Manolachi, fost angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cauză, Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară, a fost încătuşat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizare a făptuitorului. Fostul angajat al Poliţiei Judeţului Constanţa a fost judecat şi condamnat, în primă instanţă, alături de Sorin Florea, Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare, Secţia Constanţa, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General. Într-o altă cauză, Manolachi este judecat, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi pentru luare de mită. Dan Emil Manolachi este „coleg“ de dosar cu Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre. DNA a reţinut în sarcina lui Preda divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

 Citeşte şi
 
Cine l-a arestat pe comisarul-şef Dan Emil Manolachi (document)

 Exclusiv - Foşti şefi ai gardiştilor şi un angajat DNA
Dan Emil Manolachi, Sorin Florea, Ciprian Mihail Fronea şi Eduard Cristian Tomescu, trimişi la puşcărie 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii