Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turism de "frumusete" pe litoral

ro

25 Mar, 2008 20:00 1584 Marime text
1206472618.jpg

Desi sezonul estival mai are de asteptat circa sase saptamani pana la deschiderea oficiala, turistii straini, in special cei din Germania, sunt prezente constante la Mangalia, chiar si in cursul ierni

Cei mai multi dintre ei sunt vechi clienti ai sanatoriilor balneare din zona. Acestia, de zeci de ani, aleg sudul litoralului romanesc, in cautarea "fantanii tineretii", care, aici, este si ieftina si extraordinar de eficienta - Gerovitalul. In centrul Mangaliei, la una dintre farmaciile particulare, am descoperit doua turiste din Germania, care tocmai cumparau cate zece cutii de crema anti-imbatranire. Acestea ii povesteau farmacistei faptul ca, timp de mai multi ani, au folosit produse Gerovital, in care au investit o groaza de bani, dar care nu au avut un efect extraordinar, tocmai din cauza ca nu erau originale. Formula Anei Aslan este cu strictete respectata la producere Gerovitalului sau Aslavitalului, pe cand la produsele fabricate "afara" nu. De aceea, strainii prefera sa cumpere aceste creme direct din Romania, un al motiv fiind si cel pecuniar, pretul acestor produse, in tara noastra, fiind de cateva ori mai mic decat in UE sau Statele Unite ale Americii. Nemti, belgieni sau francezi, turistii occidentali vin, an de an, la Mangalia, Saturn sau la Neptun, in cautarea celui mai vestit produs exportat de romani vreodata - Gerovitalul. Acesta este cautat (si produs), in cele mai diverse forme - creme de fata si corp, fiole injectabile, lotiuni sau pilule. Lansata in 1966, gama produselor Gerovital si-a consolidat renumele utilizand semnatura prof. dr. Ana Aslan, una dintre cele mai renumite figuri romanesti din lume. La ora actuala, sunt produse in laboratoarele SC Gerovital Cosmetics produse cosmetice si lotiuni capilare bazate pe principiul activ descoperit de Ana Aslan, cu rol de incetinire a procesului de imbatranire naturala a pielii. Formula Gerovital H3 este recunoscuta la nivel mondial, fapt pentru care are si o piata de desfacere spectaculoasa.

Preturile autohtone, de zeci de ori mai mici

"Fantana tineretii" din Romania a atras, inca de la lansarea produsului, in urma cu mai bine de 40 de ani, zeci de mii de turisti straini. Unele dintre cele mai celebre sanatorii balneare din sud-estul Europei, cel din Mangalia si Sanatoriul "Doina" din Neptun, au clienti fideli, vara sau iarna, inca din anii '60. Alaturi de hidrotermoterapie (impachetari cu namol, cu parafina, bai sulfuroase, sarate, de plante), kinetoterapie, hidrokinetoterapie si alte zeci de alte proceduri, tratamentele cu Gerovital sunt la loc de cinste la cele doua unitati balneare, pline, de cele mai multe ori, de turisti straini. Nemtii, belgienii, francezii ar putea foarte bine sa urmeze astfel de proceduri la ei acasa, insa, pe litoralul romanesc, acestia au conditii excelente de cazare si tratament, dar si preturi modice la produsele Aslan, fata de cele importante in tarile de bastina. In farmaciile din Mangalia, de exemplu cremele de fata Gerovital, in functie de textura pielii si de perioada careia ii sunt destinate (de zi sau de noapte), costa intre 14,40 lei si 18,40 lei, aceleasi produse costa, in tari precum Marea Britanie sau Germania, chiar si peste 100 de euro. In timp ce cinci fiole din acelasi produs sunt, in farmacii, 3,64 de lei, in Statele Unite, acestea ajung la 40 de dolari. "Din pacate, unul dintre cele mai cautate produse, Gerovitalul tablete, nu mai este fabricat in tara noastra. Un motiv ar fi, poate, chiar costul atat de mic al tabletelor in Romania, fata de cel de peste hotare, fapt ce ar fi putut nemultumi producatorii de peste hotare", ne spune Maria Dimitriu, patronul unei farmacii din Mangalia.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii