Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată de DNA Constanţa Fost primar, obligat la muncă în folosul comunităţii la Primăria pe care a condus-o

ro

06 Jul, 2016 00:00 2080 Marime text


Instanţa a respins acţiunea civilă a părţii civile APIA
 
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Andone Ichim, fost primar al oraşului Măcin, Tulcea, a fost condamnat. Ichim a fost acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Fostul primar a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de trei ani.
 
Instanţa i-a impus lui Ichim să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Tulcea şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii constând în implicare în organizarea şi desfăşurarea măsurilor educative aplicate minorilor care au comis infracţiuni (în absenţa resurselor familiale).
 
Mai mult decât atât, fostul primar a mai fost obligat de judecători să se implice în organizarea şi desfăşurarea unora dintre obligaţiile stabilite de instanţă în sarcina persoanelor sancţionate cu măsuri/pedepse neprivative de libertate (în funcţie de resursele instituţionale) în cadrul Primăriei oraşului Măcin pentru o perioadă de 60 de zile.
 
De menţionat că instanţa a respins acţiunea civilă a părţii civile Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul judeţean Tulcea ca inadmisibilă.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa au reţinut că, „în cursul anului 2007, inculpatul Ichim Andone, în calitate de primar al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a formulat o cerere de acordare a sprijinului pe suprafaţă pentru anul respectiv, în numele Consiliului Local al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, cerere înregistrată în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Tulcea la data de 8.05.2007“.
 
„În acest document, inculpatul, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale cu destinaţie de păşune şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei. Concret, inculpatul Ichim Andone a solicitat acordarea sprijinului pentru o suprafaţă totală de 959,16 ha păşune, fiind acceptată la plată suprafaţa de 927,802 ha păşune, în condiţiile în care, conform înscrisurilor doveditoare ale dreptului de proprietate, unitatea administrativ-teritorială era îndreptăţită să primească sprijin doar pentru suprafaţa de 316,89 ha păşune. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 156.839,26 de lei, reprezentând cuantumul sumelor constituind plăţi efectuate către beneficiarul Consiliul Local Măcin Tulcea, aferente campaniei 2007“, conform DNA.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, instanţa a respins acţiunea civilă a părţii civile APIA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii