Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată de DNA Constanţa Decizie definitivă pentru Florea Străinu, poliţist de la Permise

ro

30 Mar, 2016 00:00 1947 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa l-au achitat pe Florea Străinu pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte. Decizia judecătorilor constănţeni este definitivă.
 
Reamintim faptul că Florea Străinu, inspector principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea, a fost achitat în primă instanţă.
 
Străinu a fost deferit Justiţiei în august 2014 de procurorii DNA Constanţa, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Tulcea, care, pe data de 5 februarie 2015, a dispus achitarea poliţistului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susţin că, „în perioada 2011 - 2014, inculpatul Străinu Florea a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea, pe care o deţinea în perioada respectivă, efectuând operaţiuni de încasări şi plăţi în contul Persoanei Fizice Autorizate (PFA) Străinu Alexandru George, deschis la o unitate bancară din oraşul Tulcea“. Încasările şi plăţile efectuate ar fi fost legate, mai arată procurorii, de activitatea comercială din domeniul apiculturii desfăşurată de respectivul PFA.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii