Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti, o nouă decizie în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

28 Sep, 2015 00:00 1072 Marime text
Judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, a stabilit un nou termen în dosarul în care Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tot ea instrumentează şi cele două dosare în care este cercetat, sub control judiciar, fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre.
 
Revenind la dosarul şefului CJC, Luisa Emanuela Dragomir a amânat cauza „faţă de lipsa inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel şi a apărătorului ales al acestuia“, pentru data de 1 octombrie, în vederea discutării verificării măsurii controlului judiciar.
 
În rechizitoriul întocmit, Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că „Adrian George Gâmbuţeanu, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.
 
„Astfel, efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate nu a mai fost posibilă. În acest mod a fost, practic, blocată activitatea Curţii de Conturi în raport cu regia locală menţionată, Curtea de Conturi aflându-se în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.
 
Totodată, în perioada 2009-2012 (perioadă avută în vedere de controalele programate a se desfăşura în anii 2011, 2012, 2013) a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa financiar-contabilă a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane de lei“, potrivit rechizitoriului.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii