Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei poliţişti ai Serviciului Rutier, condamnaţi definitiv

ro

30 Oct, 2014 00:00 3140 Marime text
Dosarul celor trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa, acuzaţi de fapte de corupţie, a fost închis definitiv, aceştia primind câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată. Concret, ieri, judecătorii Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, au menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa, din data de 15 ianuarie, instanţă care a redus pedepsele la care au fost condamnaţi iniţial, de Tribunalul Constanţa, poliţiştii Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu.
 
Cei trei fac parte din lotul de aproape 40 de agenţi ai Poliţiei Rutiere Constanţa cercetaţi de ofiţerii de la Anticorupţie în vara anului 2009, în dosarul denumit generic „Mafia de la Rutieră“.

La momentul trimiterii în judecată, Maxim a fost acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu, Călugăru, de două infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual, iar lui Grasu i s-a imputat infracţiunea de complicitate la fals intelectual. De-a lungul procesului, cei trei poliţişti au fost achitaţi de o parte din faptele imputate de procurori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii