Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei lucrători ai Poliţiei Port Constanţa, trimişi în judecată

ro

08 May, 2015 00:00 2528 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată a celor trei agenţi de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Coşmeanu), acuzaţi de luare de mită. Alături de oamenii legii au mai fost deferiţi Justiţiei Florin Mustăţea, Costel Bobric, Sorin Daniel Moraru, Cristina Stoica şi Luca Toader.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SCOT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“. „În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, se mai arată în documentele magistraţilor. La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Citeşte şi

Denunţ formulat de un „frontierist“
„Cuiburi de viespi“ în Portul Constanţa. 12 poliţişti, luaţi pe sus!

 
Percheziţii în Constanţa
12 mandate de aducere, dintre care cinci agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat

 
Averile şi interesele agenţilor din Poliţia Port arestaţi pentru luare de mită (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii