Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu vor fi judecate la anul (rechizitorii)

ro

03 Dec, 2015 00:00 1614 Marime text


Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a amânat, pentru anul viitor, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR.
 
Motivul? Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, nu a putut fi prezent la acest termen.
 
În cauză, alături de Constantinescu şi de Zgabercea au mai fost trimişi în judecată Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, şi Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, într-un alt dosar, cel al Centrului Militar Zonal Constanţa, judecătoarea Iulia Cezara Suciu l-a condamnat pe Nicuşor Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Sentinţa nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Procesul se va relua în 2016.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:
 
1 - Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 - termen la 19 ianuarie 2016.
2 - Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 - termen la 13 ianuarie 2016.
3 - Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 - termen la 15 decembrie.
4 - Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol - termen la 8 decembrie.
5 - Alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014 – termen la 18 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii