Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportatorii de marfuri, in vizorul Garzii Financiare

ro

25 Sep, 2009 02:48 791 Marime text

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au efectuat, în perioada iulie - septembrie, o campanie de depistare a transportatorilor de mărfuri pe drumurile publice din judeţ.

Aceste controale vor continua pentru descoperirea agenţilor economici care desfăşoara activităţi de transport fără a respecta condiţiile legii.

Potrivit directorului coordonator al instituţiei, Cristian Radu, în acest interval de timp au fost verificate 506 autovehicule. Controalele efectuate s-au soldat cu amendarea a 415 operatori economici, cuantumul total al sancţiunilor ridicându-se la 612.650 de lei. Şeful Gărzii Financiare Constanţa a menţionat că, în paralel, s-a dispus confiscarea a 22 tone de cărămida, 48 tone de ciment şi 20 tone de fructe, întrucât transportatorii nu deţineau documente de provenienţă a mărfurilor respective.

„Totodată, s-a luat măsura indisponiblizării pentru 1.380 tone diferite bunuri - cereale şi diverse alimente - până la finalizarea verificărilor", a adăugat Cristian Radu.

Pentru doi dintre operatorii economici controlaţi situaţia s-a complicat. Întrucât firmele respective nu funcţionau la sediul social declarat, iar comisarii nu i-au putut identifica, acestora li s-au întocmit sesizări penale. „Din verificarile efectuate a rezultat că societăţile respective au avut relaţii comerciale cu alţi operatori econonomici, prin aceasta prezumându-se că s-a produs un prejudiciu de 1.779.880 lei ca urmare a nedeclarării veniturilor şi a neplăţii impozitelor datorate", se arată într-un comunicat remis de conducerea Gărzii Financiare Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii